Κασετίνα

by Κασετίνα

/
  • Streaming + Download    Please don't pay to get this album. We will always provide links for free download. If you can't find any, please send us an email.

     

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

about

Το 2012, οι χαρακτήρες της ιστορίας μας - η Μαρία, ο Φίλης και ο Νίκος - βρίσκονται σε πόλεις μακρινές. Ηχογραφούν ήχους και μουσικές στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, στο Βερολίνο. Πού βρίσκονταν, όμως, το 1992, είκοσι χρόνια πριν; Παίζαν με τις κασέτες τους, γραμμένες στο χέρι. Κασέτες που έφερνε ο μεγάλος ξάδερφος με μουσικές καινούριες. Στα ραδιόφωνα η ελληνική ποπ φώναζε, αλλά οι χαρακτήρες της ιστορίας μας δεν άκουγαν - ανακαλύπταν τότε την dream pop και το shoegaze. Τους κρατούσε συντροφιά και τους ταξίδευε σε μέρη μακρινά, άγνωστα. Σ' αυτά ίσως που θα βρίσκονταν είκοσι χρόνια μετά.

Πίσω στο 2012, ο χρόνος κάνει τον κύκλο του και οι τρεις τους αποφασίζουν να φέρουν δίπλα-δίπλα τους δυο κόσμους: τους ευαίσθητους ήχους του δωματίου τους και του ραδιοφώνου που ερχόταν δυνατά από έξω. Έτσι γεννήθηκε η Κασετίνα: ένα project μνήμης και αναζήτησης της εσωτερικής παιδικότητας και αφέλειας. Μέσα στον αναδημιουργημένο χωροχρόνο της Κασετίνας, έννοιες όπως 'σοβαρή' ή 'ελαφρή' μουσική σταματούν να έχουν αξία και δίνουν τη θέση τους σε μια κατανόηση της μελωδίας καθαρά συναισθηματική. Οι τρεις χαρακτήρες της ιστορίας μας βρήκαν την ηχογράφηση αυτών των κομματιών καθαρτική, ένιωσαν ο χρόνος να τους αγκαλιάζει και να τους γνέφει με γλυκύτητα και χιούμορ. Και ελπίζουν ότι θα αφεθείτε και εσείς να σας συνεπάρουν οι ήχοι της και θα ταξιδέψετε στο πριν και το μετά, μέσα από τη γλυκειά μελαγχολία του τώρα.

31.12.11

credits

released December 31, 2011

κασετίνα: dalot, filtig, leaf loft
φωνή στο "μεταμορφώσεις": sascha
κιθάρα στο "κάνε μια ευχή": aris k

artwork: sofik

παραγωγή και ηχογράφηση: filtig, leaf loft, dalot

tags

license

all rights reserved